Onze kandidaten stellen zich voor.

Onze kandidaten stellen zich voor.

1 Lex Kupers
“Het begon in 2008, toen ik mij opgaf als lid voor Samen Voor Pekela, tijdens de jaarmarkt in Nieuwe Pekela. En nu ben ik lijsttrekker van Samen Voor Pekela! Nooit gedacht dat een carrière in de plaatselijke politiek zo zou gaan. Met veel plezier ben ik al jaren actief binnen Samen Voor Pekela en het is een eer onze partij te mogen leiden!
Met mijn echtgenote Marga woon ik al bijna mijn hele leven in Pekela. Onze kinderen, inmiddels dertigers, wonen ook in Pekela. Het mooie Pekela, een omgeving die we bewust nooit hebben verlaten en van die beslissing hebben we tot op heden nooit spijt gehad. Want Pekela heeft veel te bieden: een goed en uitgebreid winkelaanbod, verschillende basisscholen, kinderopvang, sportverenigingen, recreatiemogelijkheden en zo kan ik nog wel even doorgaan. Omdat ik een geboren en getogen Pekelder ben, heb ik veel huizen van binnen en buiten gezien en veel inwoners leren kennen. Dit is een prachtige basis om nog meer voor Pekela te kunnen betekenen. Vooral door zichtbaar te zijn, te luisteren, open te staan voor nieuwe ideeën en op tijd in te spelen op veranderingen. Nu wij besloten hebben om als zelfstandige gemeente door te gaan, vinden we dat we waakzaam moeten zijn op de gemeentelijke financiën. Een open vizier, dat is wat Samen Voor Pekela nastreeft en daar zet ik mij helemaal voor in.”

2 Grietje Smit-Norder
Ik ben geboren op de Noorderkolonie in Boven-Pekela en tegenwoordig woonachtig in Nieuwe-Pekela, schuin tegenover het Kapiteinshuis aan het Pekelder Diep. Ik ben inmiddels 12 jaar raadslid voor Samen Voor Pekela en zet me in voor alle inwoners van Pekela. We hebben veel bereikt de afgelopen jaren maar zijn nog niet klaar. Doordat ik in de zorg werk. Meestal bij en met mensen op leeftijd, heb ik veel te maken met de zelfredzaamheid van deze groep. Ouderen blijven langer thuis wonen en door de huidige coronapandemie is er veel sprake van eenzaamheid, wat de mentale gezondheid niet ten goede komt. Ik probeer, samen met Samen Voor Pekela, wat te doen aan de leefomgeving en van het negatieve iets positiefs te maken. Ik vind het mooi om in Pekela te wonen en hoop dat andere inwoners dat ook zo ervaren! Samen bereiken we meer. Daarom kies ik voor Samen Voor Pekela.”

3 Petra Hulshof-Manning
Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Wij zijn twaalf jaar geleden verliefd geworden op Pekela. We wonen, zoals ik dat noem, in Niemandsland, het stukje tussen Boven-Pekela en Nieuwe-Pekela. Ongeveer drie jaar geleden ben ik door Kees Norder geïntroduceerd binnen de partij en heb na zijn overlijden het stokje overgenomen als voorzitter van Samen Voor Pekela. Dit doe ik inmiddels alweer twee jaar, met veel plezier. Een keer per maand ga ik samen met mijn schoonzus eten koken in ”De Riggel”, het dorpshuis van Boven-Pekela. Dit onder de naam van eetcafé “Schuif aan”, wat superleuk is. Ik zou graag met alle inwoners van de gemeente in gesprek gaan over de vele goede ideeën die er zijn. Het zal niet altijd even gemakkelijk gaan, maar in overleg zorgen we dat we samen dezelfde kant uit gaan. Ons motto luidt: ‘Schoon, Heel en Veilig”. Daar wil ik samen met u aan werken en daarmee zetten we Pekela weer op de kaart. Samen staan we sterk

4 Els Winkel
Ik woon sinds 15 jaar met veel plezier in Pekela. Al snel besloot ik lid te worden van Samen Voor Pekela, de partij die ik nu inmiddels acht jaar in de gemeenteraad vertegenwoordig. Ooit was ik lid van een landelijke partij zijnde de PPR. Maar ik merkte al vrij snel dat de plaatselijke politiek aan hen voorbij ging. Samen Voor Pekela is een plaatselijke partij die opkomt voor haar bewoners. Het directe contact met onze inwoners ervaar ik als positief. Juist daardoor kan Samen Voor Pekela snel en doelbewust meehelpen aan praktische oplossingen.

5 Leona Elders
“Sinds ik in Pekela woon, voel ik me thuis. Vooral dankzij de fijne en warme mensen, maar natuurlijk ook door de prachtige omgeving. Dat heeft Pekela voor mij gedaan! Daarom is het nu tijd om wat terug te geven aan ons mooie Pekela. Ik ga voor oplossingen, geven en nemen, niet rechtsom dan maar linksom. Kortom, meerdere wegen leiden naar Pekela. Als ik mezelf moet beschrijven in een aantal woorden, dan is dat: Jong, luisterend oor, positief, doorzetter, moeder en eerlijk. Ik kies voor Samen Voor Pekela, omdat ik samen met de partij die het dichtst bij u staat, voor een mooier en leefbaarder Pekela wil zorgen.”

6 Ellen Kupers
Ik ben 36 jaar en woon samen met mijn twee kids in het mooie Pekela. Sinds ruim een jaar ben ik actief binnen onze partij “Samen Voor Pekela”. en ik hoop in de toekomst daar een prominentere rol in te kunnen spelen. Voor de partij, maar ook voor ons mooie Pekela. Ik ben sinds enige tijd actief in het verenigingsleven van de gemeente Pekela. Zo ben ik actief binnen het dorpshuis ”De Binding” in Oude-Pekela, waar ik zowel penningmeester, vrijwilliger als organisator ben van veel activiteiten en evenementen. Waarom dan ook nog in de politiek kunt u zich afvragen? Omdat ik van mening ben dat ik niet alleen het verschil kan betekenen voor het verenigingsleven, maar ook voor de gemeente. Een frisse blik betekent nieuwe kansen. Vast houden aan het oude? Prima, maar dan wel met de juiste frisse blik naar de toekomst. Samen Voor Pekela verbindt de dorpen Mit Mekoar!

7 Anton Smit
Ik zet mij in voor Samen Voor Pekela, vooral het woord ‘Samen’ spreekt mij erg aan. Als je iets wilt veranderen in je omgeving, zal je dat samen moeten doen. Je kunt het niet alleen. Samen Voor Pekela staat hiervoor.
Politiek bedrijven is als dansen op een slap koord, je moet steeds naar evenwicht zoeken om naar de overkant te komen. Dat betekent schipperen en alle voor- en nadelen tegen elkaar afwegen. Maar daarbij wel de belangen van alle Pekelders in het oog houden. NIET ALLEEN, MAAR SAMEN!
“Samen kunnen we de overkant bereiken en daarom is Samen Voor Pekela mijn partij.”

Onze overige kandidaten zijn:

8. Hennie van Mannekes, 9. Willem Frans, 10. Marga Kupers-Wijsbeek, 11. Bert De Bruin, 12. Jaap van Mannekes

Reacties zijn gesloten.